saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Obrim el primer Punt de Defensa de Drets Laborals

Barcelona Activa i el districte de Ciutat Vella, posen en marxa aquest servei gratuït d¿assessorament i informació tant per a treballadors/es com per a ocupadors/es.

Barcelona Activa, 16 d'octubre 2017

Barcelona Activa i el districte de Ciutat Vella ¿de la mà de les entitats i els sindicats UGT i CC.OO- han posat en marxa el primer Punt de Defensa de Drets Laborals de la ciutat, un espai d'assessorament i informació, que té per objectiu combatre la precarietat a la feina, identificar casos de vulneració de drets laborals i avançar cap a un mercat de treball de qualitat. Aquesta mesura s'emmarca dins del Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella.

En aquest nou espai, s'oferirà un servei de primer contacte per resoldre dubtes tant a treballadors/es com a ocupadors/es sobre condicions contractuals, convenis col·lectius i seguretat i higiene a la feina. Els sectors turístic i el de les feines de la llar en són les principals preocupacions. També es duran a terme sessions d'assessorament col·lectiu conduïdes per dues advocades laboralistes contractades per Barcelona Activa i per personal dels sindicats. El punt servirà com espai d'ús per a les entitats i associacions del barri. 

Aquesta iniciativa està en la línia de les noves polítiques que s'estan impulsant des de Barcelona Activa per orientar el mercat de treball i assegurar que, amb recursos municipals, es fomenta una ocupació de qualitat. Així, l'empresa municipal només gestionarà contractes amb un sou mínim de 1.000 euros i almenys 6 mesos de durada. També s'han establert condicions no discriminatòries mitjançant la contractació pública. 

La mesura també respon a la nova política de desenvolupament econòmic de proximitat que es promou des de Barcelona Activa, amb programes com Treball als barris i l'obertura de punts d¿informació per a la recerca de feina.

El Punt de Defensa de Drets Laborals està ubicat a la Plaça Salvador Seguí 16-17, al barri del Raval. Hi atenen personalment, per telèfon ¿cal trucar al 93.401.97.60  o al 93.485.32.07 ¿ i per correu electrònic a proximitat@barcelonactiva.cat.