saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Les empreses de Barcelona Activa són notícia!

Repassem un cop més l'actualitat d'start-ups vinculades amb els equipaments i serveis de Barcelona Activa. Aquest mes destaquem quatre empreses: ASE Optics, Transfer Systems, EnegiOT i RatedPower.

Barcelona Activa, 09 d'octubre 2017

ASE Optics

Aquesta start-up ¿una de les participants al Barcelona Mentoring Program- va néixer fa sis anys amb la idea de ser una empresa d¿enginyeria òptica per donar servei a altres companyies i ajudar-les a desenvolupar els seus productes dins del camp de l'òptica i la fotònica. Amb aquesta idea, els dos fundadors de l'empresa van començar a treballar en diferents projectes d'instruments mèdics o per centres d'investigació científica, però també han trobat clientela en el camp de l'arqueologia i ara volen llançar la seva pròpia línia de lents de visió nocturna. 

Transfer Systems

Ubicada a la incubadora Almogàvers Business Factory, Transfer Systems ha creat una plataforma que connecta empreses de transport  (companyies de taxi o minibus) amb la indústria de viatges (hotels, agències de viatges o aerolínies). Així, les persones que viatgen a un altre país disposen d'un servei de taxi des de l'aeroport a l'hotel a un preu fix. L'empresa va començar la seva activitat fa uns nou mesos i tenen contractes amb un centenar d¿empreses de transport i quatre clients de la indústria de viatges.

RatedPower

La start-up ha guanyat el tercer premi del programa Cleantech Camp, organitzat -entre d'altres- per Barcelona Activa, per la seva contribució en l'àmbit de les energies renovables. L'empresa ¿ fundada per Andrea Barber, Juan Romero i Miguel Ángel Torrero- ha creat un software anomenat pvDesign que automatitza el procés de disseny i d'enginyeria bàsica per a la construcció de plantes solars fotovoltaiques, és a dir, redueix a cinc minuts una feina que habitualment triga entre una i dues setmanes.

EnergIoT

No només han participat en el programa Cleantech Camp, sinó que el seu fundador, Gonzalo Murillo, ha estat reconegut com a Innovador menor de 35 anys pel MIT Technology Review. Ha desenvolupat una tecnologia que permet convertir l¿energia ambiental i mecànica en elèctrica, per exemple, en un avió, o extraure l'energia residual electromagnètica d'una xarxa elèctrica per fer funcionar dispositius de la Internet de les coses (IoT). Airbus ja s'ha interessat per aquest dispositiu.