saltar navegaciˇ

Men˙ principal

NotÝcies i Premsa/Novetats

La Xarxa d'Ateneus de Fabricaciˇ s'ampliarÓ amb dos espais nous a GrÓcia i Nou Barris

El Parc Tecnol˛gic de Barcelona Activa serÓ la seu d'un d'aquests equipaments de creaciˇ 3D, especialitzat en prototipatge i emprenedoria.

Barcelona Activa, 13 de setembre 2017

L'Ajuntament tÚ previst ampliar l'actual Xarxa d'ateneus de fabricaciˇ amb dos espais a GrÓcia i la Guineueta. AixÝ, aquests dos nous ateneus se sumaran als tres espais de fabricaciˇ digital que funcionen actualment a Les Corts, Ciutat Meridiana i la Barceloneta. Aquests centres  tenen per objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania; promoure el treball en xarxa; fer costat a projectes socials i compartir el coneixement.

L'ateneu de GrÓcia s'instalĚlarÓ en una antiga nau industrial al carrer Perill i s'especialitzarÓ en temes artÝstics i artesanals. Es tracta d'un edifici en des˙s que data de 1910 i s'hi hauran de fer obres per adequar els espais ľhi haurÓ diverses sales per formaciˇ, 'coworking' i tallers- i poder-hi instalĚlar la maquinÓria: impressores 3D, talladores lÓser o una afiladora industrial.

Pel que fa a l'ateneu del Parc Tecnol˛gic, serÓ el segon que tÚ la ubicaciˇ a Nou Barris. Es reservaran per al nou espai uns 200-250 metres quadrats dels 10.000 de quŔ disposa l'equipament. En aquest cas, les obres serien mÝnimes i el centre s'especialitzaria en prototipatge i impuls de l'emprenedoria. EstÓ previst que s'obri a principis de l'any vinent.

Els ateneus desenvolupen tres programes formatius: el pedag˛gic (adrešat a estudiants i professors de primÓria i secundÓria); el d'innovaciˇ social (per a persones amb un projecte per impulsar) i el de famÝlies. Al llarg del 2016 es van organitzar unes 1.500 activitats entre els tres centres.

La importÓncia de la fabricaciˇ digital per a l'ocupaciˇ de la ciutat va quedar recollit en aquest document i tambÚ s'impulsa des del CibernÓrium, amb cursos com aquest

La ind˙stria de la fabricaciˇ 3D es dˇna cita a Barcelona en el salˇ In(3D)ustry.