saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa, compromesa amb l'ocupació de qualitat

L'empresa municipal ha adjudicat les dues primeres licitacions amb criteris socials i sostenibles, que garanteixen que cap treballador/a cobri menys de 1000 euros mensuals.

Barcelona Activa, 08 de setembre 2017

Barcelona Activa ha adjudicat ja les dues primeres licitacions que incorporen criteris d'eficiència social per garantir una ocupació de qualitat i no discriminatòria. D'aquesta manera, l'empresa municipal demostra el seu compromís en favor d'una contractació justa i sostenible perquè les persones treballadores tinguin salaris dignes, comptin amb estabilitat laboral, es garanteixi la igualtat de gènere i disposin de facilitats per conciliar feina i vida personal. Així ho estableix l'Estratègia per a l'Ocupació de Barcelona 2016-2020.

Aquestes licitacions garanteixen que els treballadors i treballadores d'empreses proveïdores de Barcelona Activa tinguin un sou mínim de 1.000 euros al mes. En un dels casos, l'adjudicació de la licitació permetrà que els treballadors/es, que ja estaven prestant el servei, passin a cobrar, de mitjana, un 35% més. En l'altre cas, garantirà que percebin un salari que serà un 25% superior a l'establert en el conveni de referència.

Aquests dos processos de licitació pública els han guanyat empreses o entitats d'economia social de Barcelona: una unió temporal d'empreses formada per tres fundacions i quatre centres especials de treball.

L'adjudicació ha tingut en compte els criteris socials i laborals definits en el Decret d'Alcaldia aprovat el 24 d’abril passat per l'alcaldessa Ada Colau. 

Els plecs de condicions de les licitacions incloïen requisits per potenciar els drets socials i laborals, l'accés al mercat públic a les petites i mitjanes empreses i les oportunitats a entitats de l'Economia Social i Solidària, d'acord amb la nova Guia de contractació pública social de l'Ajuntament

La notícia ha tingut un ressò important. Així ho reflecteix el portal web de betevéEl Punt Avui, el diari ViaEmpresaLa Vanguardia.