saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa posa en marxa al Pla de desenvolupament econòmic de Sant Andreu

S'impulsarà el polígon del Bon Pastor i es desenvoluparan accions de formació i foment de l'emprenedoria, especialment adreçades a dones, comerç de proximitat i iniciatives socials i solidàries.

Barcelona Activa, 06 de juliol 2017

El primer Pla de desenvolupament econòmic de Sant Andreu 2017/2021 és el tercer dels sis que s'impulsaran en districtes que es consideren prioritaris, tenint en compte els indicadors socioeconòmics. Dotat amb un pressupost inicial d'1,5 milions d'euros, el pla respon a la nova política de desenvolupament econòmic de proximitat de Barcelona Activa, que desplegarà personal als barris per impulsar la transformació i l'enfortiment de la zona. 

Les empreses del polígon tindran al seu abast la cartera de programes i serveis de l'Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) adaptats a les seves necessitats. També es buscaran canals per facilitar la connexió amb l'oferta formativa i d'espais del Parc Tecnològic, que disposarà de recursos pel prototipatge industrial. 

Des del punt de vista de la formació, Barcelona Activa compta amb dos dispositius del programa Treball als Barris ubicats a Trinitat Vella i Bon Pastor-Baró de Viver, dos dels barris amb major incidència de l'atur al districte. Es tracta d'espais amb una oferta integral per a la millora ocupacional: orientació professional, formació ocupacional i acompanyament a la recerca de feina

Les accions formatives es reforçaran, impulsades per entitats del propi barri i, a més a més, s'obrirà un nou punt d'inserció laboral per a joves amb problemes de salut mental i/o patiment psicològic. S'ha habilitat a l'Espai Jove Garcilaso i es preveu atendre 50 i 65 persones d'entre 16 i 35 anys durant el proper any. 

Pel que fa a la promoció del comerç de proximitat, a través del programa Obert al Futur, es milloraran les habilitats tecnològiques dels comerciants i es dinamitzarà la presència de les botigues a la xarxa. A més, s'intensificarà el servei de transmissió empresarial de Barcelona Activa per afavorir la continuïtat dels comerços, per exemple, quan els propietaris es jubilin. 

Així mateix, es posaran en marxa noves actuacions d'assessorament a comerciants per millorar l'eficiència energètica, la supressió de barreres arquitectòniques o la compra mancomunada de productes, serveis o subministres.

Podeu llegir el pla complet aquí.