saltar navegació

Menú principal

Actualitat/Novetats

Barcelona Activa impulsa una nova oferta formativa adreçada al món de l'Economia Social i Solidària

L'Ajuntament de Barcelona aposta per impulsar un nou model basat en una economia plural amb la nova àrea a Barcelona Activa de foment de l'Economia Social i Solidària i la innovació socioeconòmica a la ciutat mitjançant el suport a persones emprenedores i empreses.

Barcelona Activa , 13 de desembre 2016

Durant el 2017, es destinaran dos milions d'euros per consolidar l'àrea de promoció de l'Economia Social i Solidària (ESS) a la ciutat. Al tercer trimestre es preveu que "El Far", situat a La Barceloneta, sigui el nou espai de referència de l'Agència de Desenvolupament Local des d'on s'impulsaran les polítiques d'innovació socioeconòmica. Properament s'habilitaran punts d'informació i atenció a les persones emprenedores i empreses de l'àmbit de l'ESS a l'Oficina d'Atenció a les Empreses i al Centre per a la Iniciativa Emprenedora
  
160 persones participants a l'oferta formativa d'enguany 
  
Al llarg d'aquest any, s'han dut a terme activitats de curta durada i programes intensius de creació i consolidació empresarial en l'àmbit de l'ESS. A finals d'aquest 2016 hi haurà participat més de 160 persones emprenedores que representen cooperatives, entitats socials i fundacions.  Els tres nous programes integrals de formació i acompanyament “Construïm en femení les Altres Economies”, “La Comunificadora” i “Camí de la solidesa” s'aniran actualitzant amb nous continguts. S'obriran unes 400 places per a les activitats de curta durada. 
  
La Comunificadora, l'impuls als projectes d'economia col·laborativa   
  
Darrerament s'ha posat en marxa el nou programa que impulsa projectes d'economia col·laborativa des d'una vessant procomú. La Comunificadora consisteix en sessions formatives d'introducció al sector, models de negoci, noves fonts de finançament alternatives (banca ètica, 'crowdfunding' o 'crowdequity', entre d'altres), formes jurídiques i habilitats emprenedores. Es treballa el Pla d'Empresa i es valida la viabilitat de la idea de negoci amb impacte social i ambiental.