saltar navegació

Menú principal

Notícies i Premsa/Novetats

Barcelona Activa promou la igualtat d'oportunitats i el respecte a la diversitat en el mercat de treball

L'Agència de Desenvolupament Local s'adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, una iniciativa pionera a l'Estat espanyol que es va constituir el passat mes de juny per desenvolupar polítiques en defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

Barcelona Activa, 01 de febrer 2017

Com a nou membre de la Xarxa, Barcelona Activa es compromet a incorporar la perspectiva de la diversitat en les mesures i actuacions de promoció de l’ocupació a la ciutat i a fomentar la igualtat d'oportunitats efectiva en el món laboral. Es treballarà per facilitar la inserció i la integració d'aquest col·lectiu i, alhora, sensibilitzar i promoure el respecte per la diversitat en el sí de les empreses.   

Formar part de la Xarxa suposa avançar en el propòsit que l'Ajuntament s'havia marcat en l'Estratègia per l'Ocupació a Barcelona (EOB) de definir actuacions de promoció de l'ocupació tenint en compte la perspectiva de la diversitat, per evitar la discriminació de col·lectius de persones LGTBI, entre d'altres. L'EOB es va presentar el passat setembre, fruit del treball conjunt amb els principals agents de la ciutat que poden incidir en la lluita contra l'atur i la precarietat laboral. 
La xarxa està integrada per Ajuntaments i entitats del món local d'una vintena de municipis, com ara Sabadell, Terrassa, Mataró, Berga, Ripollet, Granollers o Girona, entre d'altres. Es busca fomentar la col·laboració i l'acció conjunta entre pobles i ciutats per impulsar polítiques d'igualtat de gènere i LGTBI.